Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


IMG_3682.JPG
IMG_3680.JPG
IMG_3679.JPG
Meest recente foto's
Er kan worden getennist
 Robin Kuip  Bestuur  155x gelezen
Zaterdag 1 april is het park officieel open, maar omdat de competitie alweer een week later voor de deur staat kan er vanaf vandaag (woensdag 29 maart) worden getennist (Let op, er zijn nog geen bardiensten).

De eerste dagen kunnen de banen nog wat zacht zijn. Maak eventuele gaten direct dicht en sleep een keer extra tijdens het spelen. Bedankt!

Vrij spelen kan aankomend weekend vóór 15.00u, want vanaf dat moment zijn alle banen voor de Grand Season Opener. Op zondag is het park druk bezet met tenniskids. Van 9.00u tot 15.00u kan er niet vrij worden gespeeld.

We gaan er weer een mooi seizoen van maken!
woensdag 29 maart 2017, 17:06 uur
Start van het seizoen!
 Robin Kuip  Bestuur  147x gelezen

Beste leden van Marquette,

Nog heel even en dan gaat het tennisseizoen weer van start! De competitieteams zijn ingedeeld en er wordt momenteel nog hard gewerkt aan ons park om het er tip top uit te laten zien en ook onze bar heeft een ware metamorfose ondergaan. Wij zijn nu al trots op het resultaat en hopen dat jullie er net zo over denken!
Voordat we kunnen tennissen, zijn er uiteraard de nodige belangrijke zaken met jullie te delen, zoals het afhalen van de pasjes en competitiezaken, het openingstoernooi, de algemene ledenvergadering en niet te vergeten het inschrijven voor de bardiensten.
 
Pasjes ophalen (jeugd en senioren)
De pasjes en competitebescheiden kunnen opgehaald worden op zaterdag 1 april a.s. tussen 13.00-16.00 uur in ons clubhuis. Ook bestaat de mogelijkheid om je pasje op te halen op donderdag 6 april tussen 19.00-20.00 uur (voor de algemene ledenvergadering). Let op; dit geldt alleen voor de pasjes en niet voor de competitiespullen, deze moeten 1 april afgehaald worden. De teamcaptains zullen hier separaat bericht over krijgen.
Vergeet niet eerst je bardiensten in te vullen, want alleen dan krijg je je pasje mee (senioren).
 
Grand Season Opener
Op zaterdag 1 april vindt ons openingstoernooi “Grand Season Opener” plaats. Noteer deze datum in uw agenda. Vanuit de evenementencommissie heb je reeds een mail ontvangen en ook op onze website is deze informatie terug te vinden.
Tenissen en meteen je pasje ophalen, dat is een mooie combi!
 
Algemene ledenvergadering
Op donderdag 6 april vindt de Algemene Ledenvergadering plaats om 20.00 uur. In de week voorafgaand aan deze vergadering, ontvangt u via e-mail de link naar alle relevante stukken, zoals agenda, cijfers en notulen van de vergadering van november jl.

We maken er weer een mooi seizoen van met z'n allen!

Sportieve groet,
Het bestuur

dinsdag 21 maart 2017, 08:41 uur
Zondag 5 juni - Rabo Fietsdag
 Robin Kuip  Bestuur  521x gelezen

Na het succes van de afgelopen edities, staat de IJmond op zondag 5 juni weer in het teken van de Rabobank Fietsdag. Doe je ook mee? Zo ja, dan fiets je toch voor Marquette!
Je hoeft geen lid te zijn van Marquette om toch mee te doen.

Zondag 5 juni

Als Marquette zijnde kunnen we op sportieve wijze geld verdienen voor de clubkas. Iedere deelnemer die de fietsroute uitrijdt ontvangt een donatie voor de club. Het totale bedrag per club kan oplopen tot maximaal € 500,-. Dus maak leden, vrienden, familie en kennissen enthousiast om op de fiets te stappen!

Start & Route

Er dit jaar gekozen worden uit 3 nieuwe routes en twee afstanden. 

De fietsdag is daarmee toegankelijk voor jong en oud.  De Noord en Zuid route zijn 25 km lang en leveren € 10,- op per volle stempelkaart. De IJmond route is circa 55 km lang en levert € 15,- op per volle stempelkaart. 

Hoe de routes precies lopen staat op de website van de Rabobank IJmond.

Starten is deze dag mogelijk tussen 09.30 – 11.30 uur,  finishen kan tot 16.00 uur. 

De startlocaties zijn:  

  • Rabobank IJmond Stadion - Velsen Zuid
  • Ruïne van Brederode  - (stempelpost, geen startlocatie)
  • Korenmolen de Zandhaas - Santpoort 
  • Rest. Onder de Platanen/ Zorgboerderij Zorgvrij - Velsen Zuid
  • Kinderboerderij de Baak - Beverwijk
  • De Patatoloog - Heemskerk 
  • IJsclub Kees Jongert - Heemskerk

Entertainment & verkeersregelaars

Bij alle start en finishlocaties zullen er optredens plaatsvinden van onze IJmondse muziekverenigingen. Neem ook hier even de tijd voor en geniet van een stukje muzikale gezelligheid. 

Veiligheid staat deze dag voorop. Wilt u ons hierbij helpen en bent u verkeersregelaar of kan uw vereniging verkeersregelaars leveren, neem dan contact met ons op via communicatie.ijmond@rabobank.nl.  

Elke vrijwilliger levert een bijdrage op van € 25,-  voor de clubkas.

Startnummers

Het toegewezen startnummer van Marquette is nummer 60

Laatste competitiedag - mooie combi
De fietsdag valt samen met de laatste competitiedag en de huldiging van de kampioenen. Dus een mooie combinatie is gemaakt! Lekker fietsen om daarna onder het genot van een hapje en een drankje tennis te komen kijken.

Ook dit jaar gaat de BBQ aan en na de laatste tennispartijen en terugkomst van de kampioenen zal de huldiging van de kampioenen plaatsvinden.

Uiteraard gaat de muziek aan en sluiten we de competitie met elkaar in stijl af. Neem ook een koekenpan mee, want onder de bezielende leiding van Piet komt er nu al legendarisch koekenpantennis-toernooi aan!


maandag 30 mei 2016, 13:00 uur
Wil jij ook dineren op Marquette?!
 Robin Kuip  Bestuur  429x gelezen

Wil jij ook dineren op Marquette?!

Mogelijk gaan we medio september in luxe stijl dineren op Marquette. De vereniging heeft een voorstel voor dit plan ingediend bij verzekeringsmaatschappij NH1816, die in het kader van hun 200 jarig jubileum een groot aantal goede doelen zal ondersteunen. De opbrengsten van het diner zullen gaan richting stichting Achter de Duinen, maar ook de vereniging zelf profiteert hiervan.

Achter de Duinen heeft namelijk een rolstoelbus nodig om haar cliënten te kunnen vervoeren. De financiële middelen liggen niet voor het oprapen dus kunnen zij de steun van de tennisvereniging goed gebruiken. De leden van de vereniging toveren in het najaar van 2016, in samenwerking met de vrijwilligers van de stichting, hun clubhuis om tot een restaurant waarin een kookworkshop wordt gegeven en een drie gangen diner en wijnarrangement wordt aangeboden.

De opbrengsten van het evenement zullen, indien de aanvraag wordt goedgekeurd door nh1816, worden verdubbeld voor het goede doel. Tevens schenken zij aan Marquette ook nog eens het opgehaalde bedrag als nieuwe sponsor van de club.

Stemmen kan via de website van nh1816, zoek daarbij naar ‘Dineren achter de duinen’ bij Marquette.

 

Werkt bovenstaande link niet? Kopieer en plak deze link in uw browser: http://200jaar.nh1816.nl/mvonhproject.php?mvo=33#.VvLLUeLhCM8


donderdag 24 maart 2016, 08:09 uur


Belangrijke informatie voor het nieuwe seizoen
 Robin Kuip  Bestuur  626x gelezen
Beste leden van Marquette.

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en wij hebben er zin in!

De afgelopen weekenden stonden in het teken van klussen op het park. Een groot aantal leden hebben hun bijdrage geleverd om het park er weer goed uit te laten zien en de banen te prepareren. Voor het eerst sinds een aantal jaar zijn de banen volledig door onszelf aangelegd. Nu nog walsen en dan kunnen we naar buiten. Als het zover is berichten we jullie.

Grand Season Opener
Veel nieuwe leden komen via onze bestaande leden. Dus nodig ook vrienden en kennissen uit voor de 'Grand Season Opener'. . 
Zaterdag 2 april is het zover! Lees meer in het nieuwsbericht hieronder.
    
En omdat je toch je pasje moet halen kan je net zo goed meteen een balletje mee slaan, een hapje mee-eten en de feestavond meepakken.

Inschrijven bardiensten
Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor de bardiensten. Dit werkt hetzelfde als ieder jaar. Je logt in op de site en klikt op 'Bardienst' Toch verdere uitleg nodig? Alles hierover is te vinden op de website: http://marquette.nl/content/html/331.asp?vn=59683&cat=1669

Pasjes, competitiebescheiden en bardiensten
De pasjes en de competitiebescheiden kunnen op de volgende dagen worden opgehaald;
Zaterdag 2 april van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Zondag 3 april van van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Mocht je onverhoopt niet kunnen, probeer dan iemand anders je pasje op te laten halen.
   
Senioren krijgen hun pasje mee nadat ze aan hun bardienst verplichting hebben voldaan.
Zonder pasje kan je niet spelen én ook niet aan competitie en toernooien deelnemen.

Ledenvergadering
Op donderdag 7 april is er vanaf 20.00 uur een ledenvergadering. Bij deze willen we onze leden alvast uitnodigen. De stukken volgen nog.

Tennissen met een introducé
Mocht je dit seizoen willen tennissen met mensen die (nog) geen lid zijn, graag! Meldt dit dan minimaal een dag van tevoren bij Robin Kuip website@marquette.nl . Hij zorgt er dan voor dat je pasje voor die dag "dubbel wordt geactiveerd".

Wij wensen iedereen van Marquette weer een geweldig seizoen, met goede resultaten, mooi weer en veel gezelligheid.

Tot ziens op het park!

Namens het bestuur
Robin Kuip

 

maandag 21 maart 2016, 21:10 uur
Hans Stam is en blijft erelid
 Robin Kuip  Bestuur  452x gelezen

Niet scheutig met ereleden

En Hans Stam is erelid van Marquette. Want ook na je overlijden blijf je erelid. In het artikel in ons jubileumboek staat prachtig beschreven hoe Hans op 13 juni 2010 werd benoemd tot erelid.

Hans Stam kreeg op 13 juni op een zonbeschenen baan 1 van Jos Beerse te horen dat de grote waardering er niet alleen in zat dat hij al vijftig jaar lid van de vereniging is. Een prestatie die niemand hem overigens nazegt! Nee, het verhaal van Hans loopt hand in hand met dat van de vereniging Marquette zelf: commissies, bestuur, hand-en spandiensten waar je ze maar kunt bedenken. Van de onderhoudsploeg tot de aanleg van het talud en van nieuwe banen. En van de jubileum Dropshot van het 25-jarig bestaan tot het 50-jarig jubileum boek.
De KNLTB was het ook niet ontgaan dat in Heemskerk Hans vijftig jaar actief lid van Marquette is geweest. De bond stuurde een speciale vertegenwoordiger om hem de oorkonde bij het erelidmaatschap van Marquette uit te reiken.

We zullen Hans blijven herinneren als een geweldige man die altijd klaar stond. Een gezellig praatje en een helpende hand.
Rust zacht!

Hans Stam 

maandag 15 februari 2016, 21:03 uur
In memoriam: Bram Hof
 Robin Kuip  Bestuur  677x gelezen

Zojuist heeft ons het trieste bericht bereikt dat Bram Hof is overleden. Bram Hof is een van de oprichters van de oudste tennisclub van Heemskerk; H.L.T.C. Marquette. We wensen vrienden en familie heel veel sterkte toe met dit verlies.

Het jubileumboek dat in 2010 is uitgegeven opent met de volgende zin:
De eerste Heemskerkse tenniscracks Roel Vries en Bram Hof fietsten in de zomer op en neer naar hun tennisclub in Uitgeest. Dat ging snel vervelen 'Hoogste tijd voor een eigen tennisclub in Heemskerk; zeiden zij onderweg tegen elkaar. Zo gezegd, zo gedaan.

Het verhaal van de fietstocht vertelde Bram Hof in 1985 bij het 25-jarige bestaan van Marquette. Hij was stedenbouwkundige bij de gemeente. Zijn tennismaatje Roel Vries werkte op de afdeling weg en waterbouw in het betreffende raadhuis. Zij zaten dicht bij het vuur dus. Collega's waren er ook voor te porren, zoals Jos Haverman (eerste penningmeester), Piet Dekker, John Parker (eerste secretaris), Jaques Dicker en Ber Heesterbeek.

De gemeente had zojuist een stuk grond gekocht van jonkheer Gevers van het kasteel Marquette. Die grond was bedoeld om de nieuwe Mozartstraat te verbinden met de Marquettelaan, ter hoogte van de huidige bocht. Volgens de clubannalen bedacht Vries dat de Mozartstraat net zo goed haaks op de Marquettelaan kon aansluiten. Zo schoot een flink driehoekig perceel grond over. Inderdaad geknipt voor een tennispark. (Het hele artikel is te lezen in het jubileumboek: H.L.T.C. Marquette in woord en beeld 1960-2010)

Oprichting Marquette 

 

 

woensdag 20 januari 2016, 20:03 uur
Marquette en het goede doel...
 Robin Kuip  Bestuur  580x gelezen

Beste leden,
 
Sportservice Nederland heeft ons getipt over de actie van verzekeringsmaatschappij Nh1816.
Nh1816 Verzekeringen bestaat in 2016 200 jaar en wil dat graag vieren door speciale projecten voor het goede doel te steunen en daarbij het lokale verenigingsleven een impuls te geven. Onze vereniging is enthousiast over deze actie en is voornemens om een projectidee in te dienen om geld in te zamelen voor een goed doel en voor onze vereniging.
 
De opdracht is eenvoudig. Onze vereniging organiseert samen met een verzekerde van Nh1816 een evenement voor het goede doel. Nh1816 verdubbelt het opgehaalde bedrag voor het goede doel (maximaal € 10.000,-). En Nh1816 sponsort onze vereniging voor hetzelfde bedrag (maximaal € 10.000,-).
 
Op de speciale actiewebsite www.nh1816.nl/200jaar kunt u de spelregels lezen en kunnen wij voor eind februari 2016 ons projectidee insturen. Op 18 juni 2016 wordt aan de genomineerden bekendgemaakt welke projecten worden ondersteund.
 
Een voorwaarde om kans te maken is dat een lid van onze vereniging en klant/verzekerde bij Nh1816 de aanvraag namens onze vereniging indient. Bent u verzekerd bij Nh1816 en wilt u ons initiatief om geld in te zamelen dan horen wij graag van u. Dat kan via het e-mailadres website@marquette.nl
 
Met vriendelijke groet,
Het bestuur 

 nh1816

woensdag 6 januari 2016, 17:05 uur
Nieuwjaarsreceptie 2016
 Robin Kuip  Bestuur  604x gelezen

Beste leden van Marquette,

Het jaar is weer bijna ten einde en het park ligt er opgeruimd bij, waarvoor veel dank aan de winterploeg.
Hoewel 2015 nog niet ten einde is, hebben we er weer veel zin in om van 2016 een geweldig tennisjaar te maken.

happy 2016

Nieuwjaarsreceptie
Om het nieuwe Marquette jaar in te wijden, nodigen wij iedereen van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op zondag 10 januari in ons clubhuis. Aanvang 16.00u

Het was een mooi jaar met vele hoogtepunten. Een greep hieruit: volle competitie, onze nieuwe trainer Vincent, weer 2 geweldige open toernooien (herinner je je de leuke filmpjes nog van het Floricultura...), de onderlinge jeugd en senioren, een druk oktoberfest en ledengroei!

En we kijken erg uit naar 2016 met een flinke groei van competiespelers en hopelijk ook wederom een flinke groei in ledenaantal.

OPROEP: Banen speelklaar maken voor komend seizoen
Speelklaar maken van de banen.In het voorjaar worden de banen altijd speelklaar gemaakt door de firma BTL.
Dit kost veel geld en daarom willen we dit komend voorjaar zelf onder handen nemen.
Daarvoor zijn veel mensen nodig om dit voor elkaar te krijgen. Uiteraard maken vele handen licht werk! Dus al kan je maar een paar uurtjes, je hulp is welkom.
De werkzaamheden zullen plaatsvinden tijdens een aantal weekeinden in februari 2016.
AANMELDEN: Kan vanaf nu via voorzitter@marquette.nl
Uiteraard wordt er rekening gehouden met ieders mogelijkheden en tijd.

Tot zondag 10 januari!

Het bestuur.

 


woensdag 16 december 2015, 10:18 uur
Pasjes en competitiebescheiden ophalen
 Robin Kuip  Bestuur  735x gelezen
De pasjes en de competitiebescheiden kunnen op de volgende data worden opgehaald;

 

Zaterdag 28 maart van 15.00 tot 17.30 uur 
Zondag 29 maart van 13.00 tot 15.30 uur

Zoals jullie weten moet er reeds voldaan zijn aan de bardienst verplichting om je pasje op te kunnen halen. 

En we vragen jullie vriendelijk: belast onze vrijwilligers niet extra door je pasje niet op deze dagen op te komen halen. Bedankt!

zondag 1 maart 2015, 13:14 uur 1 reactie (reageer)
1 2
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Barcommissie
 Bestuur
 Competitie
 Floricultura Marquette open
 Jeugdbabbels
 Nieuwsbrieven
 Onderlinge wedstrijden
 Teer Aardbeientoernooi
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
15 December
 Bridge

7 Januari
 Nieuwjaarsreceptie

 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames
 Zondag Gemengd
 Zondag Heren